Pressrelease: Canon revolutionerar upplösningen med EOS 5DS och EOS 5DS R

198
SHARES
1.1k
VIEWS

Du gillar kanske också

[pressrelease]

Canon revolutionerar upplösningen med EOS 5DS och EOS 5DS R

Canon – 2015-02-06 05:06 CET

Canon, marknadsledare inom digital bild, utökar EOS-systemet med en helt ny typ avsystemkameror i fullformat med ultrahög upplösning – nu lanseras modellerna EOS 5DS och EOS 5DS R. Kamerorna bryter ny mark för 35 mm-sensorer och har den högsta upplösningen någonsin i en fullformatssensor: 50,6 megapixlar. Med oöverträffad kvalitet ger de här kamerorna en exceptionell kombination av upplösning, svarsvillighet och hållbarhet, oavsett om det gäller landskapsfotografering, arkitektur, senaste modet eller porträtt – både för personligt bruk eller professionellt. EOS 5DS R ger bilderna den allra högsta detaljåtergivningen då kameran är utrustad med ett low pass cancellation-filter som maximerar sensorns upplösning och synliga bildkvalitet. Canon presenterar samtidigt EF 11-24mm f/4L USM, världens vidaste, raktecknande vidvinkelzoom* – den perfekta följeslagaren till landskaps- och arkitekturfotografer.

Upprättar nya standarder för fullformatssystemkameror
EOS 5DS och EOS 5DS R sätter ett nytt riktmärke för fullformatskameror. De kombinerar snabb, intuitiv användning med nyutvecklad 50,6 megapixels CMOS-sensor och ger stor flexibilitet. Kamerorna är också idealiska för utskrifter i storformat, till exempel för reklamskyltar och tidskriftsomslag, där varje pixel har betydelse. Sensorns avancerade uppbyggnad med en ISO-känslighet från 100 till 6 400 (som kan utökas till 50-12 800) säkerställer högkvalitativa bilder med lågt brus, korrekta färger och ett stort dynamiskt omfång. Den höga upplösningen innebär att tre nyafotograferingsmetoder för beskärning direkt i kameran kan hanteras – 1,3x, 1,6x och 1:1. Beskärningen visas i sökaren för att underlätta kompositionen. Kameran levererar stillbilder på 19 megapixlar trots beskärning till 1,6x.

EOS 5DS och EOS 5DS R har Dual DIGIC 6-bildprocessorer för att ge den snabba prestanda och svarsvillighet som krävs för att leverera förstklassiga bilder med exceptionell färgåtergivning. Båda processorerna hanterar mycket stora mängder bilddata från 50,6 megapixelssensorn, reducerar bildbruset och möjliggör fotografering med 5 bilder per sekund.

Exceptionell automatik
Med EOS 5DS och EOS 5DS R blir varje detalj i landskapsbilder eller studiofoton skarp. Det avancerade 61-punkters autofokussystemet med 41 korssensorer levererar fantastisk skärpa och noggrannhet över hela bildrutan. Båda kamerorna bibehåller fokus på rörliga objekt och använder EOS iTR-autofokusteknik (Intelligent Tracking and Recognition) för att spåra både ansikten och färg. Canons nya kontrollsystem för spegelvibration reducerar oskärpa och använder kammar som styr kamerornas spegel uppåt och nedåt på ett mycket kontrollerat sätt, undviker plötsliga stopp och dämpar avtryckarljudet.

EOS 5DS och EOS 5DS R har dessutom en RGB+IR-mätningssensorpå 150 000 pixlar med flimmeravkänning. Bilderna blir konsekventa och korrekt exponerade i olika ljusförhållanden, inklusive i fluorescerande ljus.

Fantastisk detaljrikedom, obegränsad kreativitet
EOS 5DS och EOS 5DS R har många anpassningsbara fotograferingsmetoder och inställningar som garanterar enastående resultat varenda gång. Den nya bildstilen Fine Detail maximerar den detaljnivå som kan uppnås från sensorn och ger avancerad skärpejustering utan behov av redigeringsprogram.

Populära kreativa lägen, inklusive multiexponering och HDR, inspirerar till kreativitet direkt i kameran. En inbyggd timer möjliggör långa tagningar och man kan skapa fantastiska time lapse-filmer utan att vara bunden till kameran, eller behöva avancerad programvara och extra utrustning.

Förstklassig professionell konstruktion, programmerbara funktioner
Med förstklassig konstruktion svarar EOS 5DS och EOS 5DS R snabbt, oavsett tagningsmiljö. Sökaren täcker 100% och har elektroniskt information som underlättar bildkompositionen och kan anpassas efter den stil fotografen föredrar. Den 8,11cm (3,2”) stora Clear View II LCD-skärmen är antireflekterande och minimerar reflexer och ljusslöjor. Den nya anpassningsbara snabbkontrollskärmen ger en lättåtkomlig visning för de mest använda funktionerna. Ikonernas typ, storlek och placering kan enkelt anpassas efter fotografens önskemål eller tagningstillfälle.

Kamerorna har självklart Canons välrenommerade design och det mycket tåliga kamerahuset av magnesiumlegering klarar tuffa väderförhållanden.

EOS 5DS R: Framtagen för allra bästa bildkvalitet
EOS 5DS R är utrustad med ett low-pass cancellation-filter för att säkerställa skarpast möjliga resultat. Filtret producerar en enastående detaljrikedom som passar när inget annat än den absolut maximala detaljnivån duger.

Optisk perfektion: lansering av EF 11-24mm f/4L USM
EOS 5DS och EOS 5DS R är kompatibla med Canons omfattande objektivserie EF, som innehåller hela 71 modeller**. Canon presenterar nu världens vidaste, raktecknande vidvinkelzoom* – EF 11-24mm f/4L USM. Det är ett perfekt objektiv för landskaps- och arkitekturfotografer och öppnar upp en helt ny värld av kreativa möjligheter med en brännvidd på11-24 mm. Objektivet har nydesignad optisk uppbyggnad, med tre asfäriska linser, inklusive ett asfäriskt grundelement, som maximerar bildkvaliteten och levererar minimal distorsion. Objektivet är robust och tåligt och kan med fördel användas i extrema väderförhållanden.

EOS 5DS – viktiga egenskaper

 • 50,6 MP CMOS-sensor med Dual DIGIC 6-processorer
 • RGB+IR-mätningssensor på 150 000 pixlar
 • Upp till 5 bilder per sekund
 • 61-punkters autofokus
 • Valbart bildutsnitt

EOS 5DS R har dessutom:

 • Low-pass cancellation-filter

EF 11-24mm f/4L USM – viktiga egenskaper

 • Upptäck landskap i ultravidvinkel
 • Världens vidaste rakteknande vidvinkelzoom*
 • Minimal distorsion – perfekt för arkitektur och interiörer
 • Avancerade linsbehandlingar reducerar reflexer och ljusslöjor
 • Snabb och nära nog ljudlös autofokusering, som alltid kan upphävas manuellt
 • Pålitlig även i tuffa väderförhållanden

* Gäller den 6 februari 2015
** Inklusive Cinema-objektiv och Cinema-zoomar

Pris inkl moms (exkl moms) och säljstart
EOS 5DS , 36000 SEK (28800 SEK) Säljstart: juni 2015
EOS 5DS R , 38000 SEK (30400 SEK) Säljstart: juni 2015
EF 11-24mm f/4L USM, 31000 SEK (24800 SEK) Säljstart: februari 2015

Mats

Mats

styr och ställer här. Fotograf och (utbildad) journalist. Efter 40 år hamnar tonvikten återigen på musik. En av grundarna av Tidningen Schlager, Två Steg Före och efterföljande egna Base One. Radioproducent och rockmurvel inom SR med fokus på indie och musik som vill något mer än bara tjäna pengar. Det mesta finns här på sajten. Se mer

Relaterat Poster

Rekommenderat

Missa inte

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.