Pressrelease: Spåra, analysera, berika, återupplev och dela sportupplevelser och äventyr med nya Suunto Connected Family

198
SHARES
1.1k
VIEWS

Du gillar kanske också

[pressrelease]

Spåra, analysera, berika, återupplev och dela sportupplevelser och äventyr med nya Suunto Connected Family

Pressmeddelande  •  2014-09-11

Nya Suunto Connected Family som lanseras i september är ett komplett paket för den som vill få ut mesta möjliga av sina sportupplevelser och äventyr. Suuntos första Bluetooth® Smart-kompatibla produktfamilj består av en ny Suunto Movescount App, Suunto Ambit3 Peak, Suunto Ambit3 Sport GPS-klockor och Suunto Smart Sensor för kontroll av hjärtfrekvens.

Den unika idén bakom den första Suunto Ambit GPS-klockan, som lanserades 2012, var att kombinera avancerade utomhusfunktioner med avancerade funktioner för resultatinriktad träning. De nya GPS-klockorna Suunto Ambit3 Peak och Suunto Ambit3 Sport bygger vidare på den traditionen: Du kan spåra dina sporter, äventyr och vardagliga aktiviteter med klockorna. Och med den kostnadsfria Suunto Movescount App i din smartmobil kan du nu även ladda upp träningspass, ändra inställningar, ta emot aviseringar samt helt trådlöst berika, återuppleva och dela dina sportupplevelser och äventyr medan du är på språng. Alternativt kan du använda den nya appen som fristående verktyg för att spåra och dela dina äventyr.

Suunto Movescount App för iPhone och iPad
Den nya kostnadsfria Suunto Movescount App, kärnan i Suunto Connected Family, är en fristående app som gör det enkelt att spåra och dela, oavsett om du har en Suunto-klocka eller inte. Appen kommer först för iPhone och iPad och kan laddas ner från App Store. När Android-versionen kommer meddelas senare.

Berika, återupplev och dela dina upplevelser
Med Suunto Movescount App kan du ta bilder som visar sträckan, detaljer och din hastighet i realtid. Appen ger också en fantastisk möjlighet att visa upp dina äventyr för dina vänner på sociala medier. Med ett tryck kan du göra ditt move till en ”Suunto Movie” – en animation av din färd, visualiserad med en 3D-karta på vilken höjdpunkter och bilder av äventyret bäddas in längs rutten. Suunto Movies kan till och med skapas utifrån moves som utförts tidigare om de har sparats i Movescount. För att se ett exempel kan du kolla in en Suunto Movie av Kilian Jornets rekordbestigning av Denali här: www.suunto.com/kilianssuuntomovie

Anslutning med smartmobil för Suunto Ambit3-klockor
Tillsammans med Ambit3-klockorna förvandlar Suunto Movescount App din GPS-klocka till en multifunktionell smartklocka. Med Suunto Ambit3-klockan kan du ladda upp dina moves trådlöst, ändra inställningar samt, genom att använda Suunto Movescount App i din iPhone eller iPad, hålla tider och GPS-data uppdaterade medan du är på språng. Du kan också ta emot aviseringar om samtal och meddelande på klockan – du behöver inte avbryta din träning för att se vem som ringer. När du cyklar kan du fästa din telefon på cykeln och på så sätt göra den till en andra display för din klocka.

Suunto Ambit3 Sport – multisportupplevelsen: specialiserade funktioner för löpning, simning och cykling

Den nya Suunto Ambit3 Sport innehåller alla funktioner som behövs för löpning, simning, cykling och multisport. GPS:en ger exakt information om hastighet, ruttnavigering och spårning samtidigt som hjärtfrekvensmätaren gör det möjligt för dig att träna inom önskad zon. Förutom de vanliga funktionerna från Ambit2 S, finns bland annat följande sportspecifika funktioner på Ambit3 Sport:

  • Simning: Den mycket efterfrågade funktionen som registrerar din hjärtfrekvens när du simmar. Pulsmätarbältet med nya Suunto Smart Sensor, som säljs tillsammans med Ambit3 Sport HR, lagrar dina hjärtfrekvensdata när du simmar. När du är klar överför den informationen till din Ambit3 Sport.
  • Återhämtningstid och aktivitetskontroll: Ambit3 Sport ger daglig aktivitetskontroll så att du mer fullständigt kan uppskatta din totala återhämtningstid.

Pris Ambit3 Sport inkl. HR-bälte: 3500 kr
Pris Ambit3 Sport Sapphire inkl HR-bälte: 4300 kr (i butik fr o m januari 2015)

Ambit3 Peak – äventyrsupplevelsen: allt-i-ett för sport och äventyr

Det nya flaggskeppet i Suunto Ambit-familjen är Ambit3 Peak, uppföljaren till den prisbelönta Suunto Ambit2. Detta är klockan för verkliga äventyrare och idrottsmän – full av Suunto-funktioner som ruttnavigering, barometerinfo, höjdmätare med FusedAltiTM, 3D-kompass och andra funktioner för utomhusaktiviteter – plus alla de nya funktionerna för Ambit3 Sport som beskrivs ovan.

Batteriet i Ambit3 Peak varar dubbelt så länge (upp till 50 timmar i GPS-läge) som det i Ambit3 Sport, och genom sin tåliga design med glasfiberförstärkt hölje och infattning av rostfritt stål kan den ta smällar under vilka förhållanden och äventyr som helst. Sapphire-utgåvan har dessutom glas i safirkristall för maximal hållbarhet.

Pris Ambit3 PEAK Black inkl. HR-bälte: 4300 kr
Pris Ambit3 PEAK Sapphire inkl. HR-bälte: 5200 kr

Nya Suunto Smart Sensor för kontroll av hjärtfrekvens

Samtidigt lanserar Suunto en ny lösning för kontroll av hjärtfrekvens: Suunto Smart Sensor. Med sin revolutionerande design är den markandens minsta Bluetooth Smart-kompatibla hjärtfrekvensmätaren. Sensorn kontrollerar användarens hjärtfrekvens exakt och bekvämt. Med MovesenseTM-teknik kan nya Suunto Smart Sensor fästas på Suuntos nya hjärtfrekvensbälte eller på kompatibel sportutrustning.  Nu kan Suunto Smart Sensor också registrera hjärtfrekvensen när du simmar om den fästs på Suuntos hjärtfrekvensbälte. När du simmar lagras dina hjärtfrekvensdata i sensorn och uppe ur vattnet överförs de trådlöst till din Ambit3-klocka eller till Suunto Movescount App. Suunto Smart Sensor med bälte ingår i Ambit3 Peak- och Ambit3 Sport HR-versionerna. Bältet kan även köpas separat och användas tillsammans med Suunto Movescount App eller andra Bluetooth® Smart-kompatibla enheter.

Pris Suunto Smart Sensor: 650 kr

Suunto Ambit3 Sport, Ambit3 Peak och det nya hjärtfrekvensbältet med Suunto Smart Sensor och den kostnadsfria Suunto Movescount App finns att köpa i hela världen från och med september 2014.

Mer produktinformation och specifikationer: www.suunto.com

Mer information om Movescount: www.movescount.com     

Om Suunto
Suunto grundades 1936 när den finske orienteraren och ingenjören Tuomas Vohlonen uppfann en metod för massproduktion av vätskefyllda kompasser. Sedan dess har Suunto varit banbrytande när det gäller utformning och innovation av sportklockor, dykdatorer och sportinstrument som används av äventyrare i hela världen. Suunto hjälper äventyrare att såväl fysiskt som mentalt utforska nya områden, från de högsta bergen till de djupaste haven.

Suuntos huvudkontor och tillverkningsfabrik ligger i Vanda i Finland. Suunto har över 400 anställda i hela världen och företagets produkter säljs i mer än 100 länder. Företaget är, liksom sina systermärken Salomon, Arc’teryx, Atomic, Wilson, Precor, Mavic och Nikita, dotterbolag till Amer Sports Corporation. www.suunto.com

Amer Sports säljer produkter inom sportsegmentet och har en rad internationella varumärken i portföljen, såsom Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto och Precor. Tekniskt avancerade produkter som förbättrar prestationer och ger en bättre upplevelse vid sport- och friluftsaktiviteter. Amer Sports är börsnoterade på Nasdaq OMX i Helsingfors.

Mats

Mats

styr och ställer här. Fotograf och (utbildad) journalist. Efter 40 år hamnar tonvikten återigen på musik. En av grundarna av Tidningen Schlager, Två Steg Före och efterföljande egna Base One. Radioproducent och rockmurvel inom SR med fokus på indie och musik som vill något mer än bara tjäna pengar. Det mesta finns här på sajten. Se mer

Relaterat Poster

Rekommenderat

Missa inte

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.